Térkép Ranglista

Shooter BT.

Tulajdonságok
Klánnév:Shooter BT.
Klánnév rövidítés:=SBT=
Tagok száma:18
A legjobb 30 játékos pontszáma15.491
Összes pont:15.491
Átlagpontszám:861
Helyezés:25
Legyőzött ellenfelek: 13.588 (13.)
» Klán file (külső hivatkozás)

Klántagok

Név Helyezés Pont Világ-ranglista Falvak
william wallace32 1 2,423 102 1
..Headshot.. 2 1,779 193 1
Bitesz 3 1,607 256 1
Waryk 4 1,441 328 1
Ligerdavid 5 1,390 359 1
Shere Khan 6 1,056 527 1
sharpsooter 7 1,005 559 1
Clumsy 8 727 748 1
Nightshadow 9 681 771 1
bircsi 10 629 806 1
GreenMachine 11 623 811 1
felhő lovas 12 613 822 1
Ben Solo 13 549 874 1
Moldik 14 483 929 1
martone 15 291 1118 1
kincsem 16 156 1269 1
Resurgente 17 38 1442 1
Mad Max73 18 0 1546 0
Leírás
Vörösboros marhapörkölt bográcsban

Előkészítés ideje: 60 p
Főzés ideje: 240 p
Főzés módja: bográcsos

Hozzávalók (12 adag)

50 dkg mangalica zsír
40 dkg füstölt szalonna
6 kg marhalábszár (vagy 5 kg lábszár és 1 kg nyak, fejenként 30 dkg hús)
1.5 kg vöröshagyma
1 kg paprika
2 db hegyes erős paprika
0.5 kg paradicsom
1 fej fokhagyma
10 dkg fűszerpaprika
2 teáskanál füstölt pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 tk kakukkfű
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
babérlevél ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
0.3 l sör
5 dl száraz vörösbor
5 db leveskocka (pörkölt)
40 g paprikakrém


Elkészítés

Egy kisebb bográcsban (lehet gázon is lábasban, de persze más lesz az íze) 10 dkg zsírban kiolvasztjuk a szalonna zsírját.

Kivesszük a szalonnát, és félretesszük. (Amíg megfő a pöri, addig el lehet rágcsálni.)

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd félretesszük a kisbográcsot.

A nagyobb bográcsban megolvasztjuk a maradék zsírt, majd beletesszük a lábszárat. Amikor elkezdi engedni a levét, hozzátesszük a nyakat.

Amint – úgymond – pörkölődni kezd, hozzátesszük a hagymát. Mivel a hús folyamatosan ereszti a levét, így csak 3-5 percig fűzzük együtt. Ezután levesszük a bográcsot a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát. Összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre. A tűz állapotától függően – nehogy leégjen – néhány perc múlva ráöntjük a sört. (Kb. 1 órát nyerünk a hús puhításánál, valamint kicsit vad jellegű ízt ad.)

Ezután tesszük hozzá a paprikát és a fűszereket. Kb. 1 óra elteltével a paradicsomot. (A paradicsom mennyisége lehet kevesebb, mivel édesít.)

Mivel minimum 3 órát főzzük (általában 4-5 óra a megfelelő, mivel a húsba „nem látunk bele”, azaz lehet öregebb is a marha), így a 3. óra után öntjük hozzá a vörösbort. Innentől kezdve, minimum 40 perc a főzési idő, hogy az alkohol elpárologjon, és a vörösbor íze „beépüljön” az ételbe.